tiistai 9. joulukuuta 2014

Kuulumisia edelliseltä viikolta

Koska nyt on ollut tuulista jo varmaan viikon verran, se ei voi olla myötävaikuttamatta myös ajankulkuun :). Tuntuu, että päivät kiitävät yhtä nopealla vauhdilla kuin hattarapilvet taivaalla. Jotenkin joulukuu on päässyt salakavalasti alkamaan ilman, että olen sitä huomannut.

Leivoinpa huvikseni leipää alla olevan ohjeen mukaan.

Löysin ohjeen talouspaperista ;). Hyvä idea laittaa leipäohje paperiin.


Mitään erikoista ei ole tapahtunut, joten valokuvasaldokin on aika köyhä. Olemme kuitenkin saaneet pidettyä kiinni rutiineistamme (löyhästi) ja puuhailleet kaikkea pientä siinä ohessa.
Talvi on saapunut näyttämään ensi merkkejään ja tänään täällä on ensimmäistä kertaa kylmä! 70 km/h puhaltava tuuli vaikuttaa tosin asiaan huomattavasti. Plusasteita on luvassa päivälle vain viisi, mikä on ennätys. Eilen aamulla lämpötila oli velä 13.

Olemme vierailleet eräällä lähistön viinitilalla ja samalla löytäneet mitä mainioimman ulkoilureitin. Toki löysimme oikein kiinnostavia viinejäkin testattavaksi.


Lähellä sijaitsevan viinitilan päärakennus.

Kävelyllä uusissa maisemissa.
Kävin Perpignanissa viime viikolla monsieurin kanssa tutustumassa kouluun, jonka aloitan vuoden alussa. Tuntui pieneltä ja mukavalta! Opiskelu alkaa tammikuun 19. päivä. Toivon, että toukokuussa opiskelun päätyttyä puhuisin ranskaa jo hiukan paremmin...


Siellä se kaukana siintää, Reijon unelmavuori, Pic de Canigou.

Kirkko puiden takana piilossa.


Sitä ennen meillä on kuitenkin vielä muutama seikkailu koettavana. Joulun seudun vietämme ystäviemme kanssa Torreviejassa, jonne on täältä matkaa n. 750 km . Odotan mielenkiinnolla, millaiset sääolosuhteet siellä vallitsevat. Uuden vuoden tienoilla monsieur R lähtee poikkeamaan Suomessa, jonka jälkeen ennätämme vielä piipahtaa Keltaisen Junan (le Train Jaune) kyydissä ennen koulun alkua. Vuoden vaihteen tienoilla siis vauhtia piisaa...




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti