maanantai 28. lokakuuta 2013

Matkalle Ranskaan omalla autolla

Meille tarjoutui mahdollisuus kokea jotain uutta, kun päätimme lähteä Etelä-Ranskaan omalla autolla kolmeksi kuukaudeksi. Reijo ei ollut ajanut aiemmin Keski-Euroopan läpi, joten hän odotti innoissaan reissua. Minä taasen olen aina reissuista innoissani muuten vain :).

Olemme laatineet matkasuunnitelman hyvissä ajoin ja varanneet majoitukset reitin varrella. Ajatuksena on, että ajamme aamupäivät ja saavumme hotelliin juuri sopivasti päiväunille. Hauskaa nähdä, kuinka tuo teoriassa hyvältä kuulostava suunnitelma toteutuu. Siis herätys joka aamu klo 6 ja matkaan lähtö klo 8, joka siis tarkoittaa myös sitä, että on mentävä ajoissa nukkumaan.

Asunto vuokrattu Canet-en-Roussillonista, auto on huollettu, Euroopan teille sopivat kitkarenkaat vaihdettu, koirat on madotettu, rokotettu ja lemmikkipassit hankittu, posti on käännetty (alle 250 g painavat lähetykset toimitetaan perästä), kukkien kastelija ja kissan hoitaja sovittu, hepatiittirokotukset otettu, vakuutukset sovittu autolle ja koirille olemaan voimassa myös Euroopassa, tavarat pakattu ja kaikki muu mahdollinen otettu huomioon, matka voi siis alkaa. Kaikki muu, mitä on jäänyt tekemättä tai mukaan ottamatta on sovittu, että järjestetään/hankitaan viimeistään Ranskassa.

Monet ovat kysyneet, miksi matkustamme juuri Ranskaan, mutta se lienee ihan yhtä hyvä tai huono vaihtoehto kuin mikä muu tahansa, meille se vaan on mieluinen. Tuskin maltan odottaa :). Aurinko paistaa ja lämpöä on riittävästi. Toivottavasti myös tänä vuonna. Kaksi aiempaa joulunaikaa olemme jo Etelä-Ranskassa viettäneet, jospa tämä kolmas kerta toden kertoo. Heippa vaan kaikille ja helmikuussa tavataan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti