sunnuntai 10. helmikuuta 2019

Viikko 6, monenlaista juhlaa

Aurinko nousee jo 7:45!

Päivän pituus on noin 11 ja puoli tuntia, uskomatonta!

Tässä kiivejä jäljellä, niitä pomin silloin lokakuun loppupuolella.

Aina vain yhtä herkullisia uunijuureksia.

Lissun synttäreille tein kakkua.

Lupasin tehdä kermakakkua, sitä harvemmin saa täällä.

Synttäribileisiin osallistui rouva Simpukka puolisoineen,
alkuruokana meillä sopivasti kampasimpukkaa.

Pääruuaksi Reijo savusti ahventa.

Ja, tietysti nam, uunijuureksia.

Kakku kuvattu, kunhan ensin saatu synttärisankarille ja
äidilleen pienet palaset leikattua.

Ai kun oli hyvää, sanoo synttärisankari ja
muisti vielä seuraavanakin päivänä kysellä,
jos saisi kakkua lisää.

Lisko hereillä jo, sillä päivä oli todella lämmin.

Toisissa juhlissa kävimme ravintolassa syömässä.
Mulla tonnikalaa ja tomaattia.

Toisilla rouvilla alkuun salaattia.

Reijo sai herkutella parsalla!

Rouvat ottivat molemmat lohta pääruuaksi. Oli kuulemma hyvää.

Kuten kuvasta näkyy, myös paella merenelävistä maistui meille.

Reijo uhrautui ottamaan kanssani äyriäispaellaa. Herkullista.

Tätä ei ole vaikea arvata, kenen jälkiruoka on kyseessä.

Minä otin appelsiinitorttua.

Toinen vieraanamme olleista rouvista otti erikoista jälkiruokaa,
jossa oli paahtovanukasta ja tuoretta ananasta.

Toinen nautti sorbettia.

Lisää savukalaa, tällä kertaa kultaotsaahventa.

Sitten opeteltiin putsaamaan kalamaria.
Ei ollut vaikeaa.

Reijo ilahtui, kun sai kalamaria au naturel.

Mun annoksessa on sentään sitruunapippuria.

Komeita artisokkia Espanjasta. Näitä saa pian myös tästä aivan
lähiseudulta. Paikalliset artisokat olivat vielä kovin pieniä.

Sunnuntaina oli vaelluskerhon perinteiset juhlat.
Alsassilaista ruokaa, hapankaalia, makkaraa ja
possun potkaa, Se tarjoiltiin oluen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti