Aurinko nousee jo 7:45! |
Päivän pituus on noin 11 ja puoli tuntia, uskomatonta! |
Tässä kiivejä jäljellä, niitä pomin silloin lokakuun loppupuolella. |
Aina vain yhtä herkullisia uunijuureksia. |
Lissun synttäreille tein kakkua. |
Lupasin tehdä kermakakkua, sitä harvemmin saa täällä. |
Synttäribileisiin osallistui rouva Simpukka puolisoineen, alkuruokana meillä sopivasti kampasimpukkaa. |
Pääruuaksi Reijo savusti ahventa. |
Ja, tietysti nam, uunijuureksia. |
Kakku kuvattu, kunhan ensin saatu synttärisankarille ja äidilleen pienet palaset leikattua. |
Ai kun oli hyvää, sanoo synttärisankari ja muisti vielä seuraavanakin päivänä kysellä, jos saisi kakkua lisää. |
Lisko hereillä jo, sillä päivä oli todella lämmin. |
Toisissa juhlissa kävimme ravintolassa syömässä. Mulla tonnikalaa ja tomaattia. |
Toisilla rouvilla alkuun salaattia. |
Reijo sai herkutella parsalla! |
Rouvat ottivat molemmat lohta pääruuaksi. Oli kuulemma hyvää. |
Kuten kuvasta näkyy, myös paella merenelävistä maistui meille. |
Reijo uhrautui ottamaan kanssani äyriäispaellaa. Herkullista. |
Tätä ei ole vaikea arvata, kenen jälkiruoka on kyseessä. |
Minä otin appelsiinitorttua. |
Toinen vieraanamme olleista rouvista otti erikoista jälkiruokaa, jossa oli paahtovanukasta ja tuoretta ananasta. |
Toinen nautti sorbettia. |
Lisää savukalaa, tällä kertaa kultaotsaahventa. |
Sitten opeteltiin putsaamaan kalamaria. Ei ollut vaikeaa. |
Reijo ilahtui, kun sai kalamaria au naturel. |
Mun annoksessa on sentään sitruunapippuria. |
Komeita artisokkia Espanjasta. Näitä saa pian myös tästä aivan lähiseudulta. Paikalliset artisokat olivat vielä kovin pieniä. |
Sunnuntaina oli vaelluskerhon perinteiset juhlat. Alsassilaista ruokaa, hapankaalia, makkaraa ja possun potkaa, Se tarjoiltiin oluen kanssa. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti