tiistai 2. helmikuuta 2016

Paluumatka alkoi lumikaaoksen keskeltä

Tulin eilen junalla Helsinkiin maanantaina tavatakseni ystäväni Turkkusesta ja yövyimme lentokenttähotellissa, josta olisi aamulla huoletonta nousta aikaisin ylös. Auringon paisteessa saimme nauttia pienestä kävelyretkestä matkalla Jumbon kauppakeskukseen. Viime hetken shoppailut odottivat runsaan lounaan jälkeen ja ostoskeskuksessa edestakaisin koohotus auttoi ruuansulatuksessa. 


Kuva Mäntyharjun asemalta. Ihanan keväistä.

Lentoasemalle saapuessani maanantain säätila oli upea!


Ilta kului harmittavan nopeasti ja aikaisen aamuherätyksen vuoksi nukkumattikin houkutteli aiemmin peiton alle. Aamulla järkytys oli suuri kurkistellessani verhon raosta säätilaa. Lunta pyrytti vaakatasossa eikä eilisestä selkeästä säästä ollut kuin haalea muisto. 


Ei niin mukava lumipyry...

Tässä on sama paikka kuvassa kuuden aikaan tiistaina aamulla kuin
eilinen aurinkoisessa säässä otettu kuva.


Onneksi pääsin hotellin bussilla kentälle. Aikaa oli runsaasti juoda aamukahvit ja katsella kauppojen tarjontaa, sillä turvatarkastuksessa ei suurempia jonoja ollut. Koneeseen oli bussikuljetus ja siinä lyhyessä ajassa, joka meni jonottaessa koneen portaisiin, ennätti kastua räntälumen myötävaikutuksella. Jouduimme odottelemaan koneessa kentän aurauksen vuoksi 1, 5 tuntia. Muutama lentokone oli siis jonossa ennen meitä. Noh, tulipahan tämäkin koettua...


Tämän kuvan nappasin odotushallin ikkunasta.

Koneessa ennätti kuvailemaan ja viereisellä paikalla
Finnairin kone pääsi lumikuormastaan. Koneet puhdistettiin ennen
kiitoradalle pääsyä.

Lento itsessään meni ongelmitta, mitä nyt Barcelonaan saavuttuamme oli aikataulun puolesta jännät paikat, mutta ehdinpä kuitenkin paikallisjunaan, jolla pääsin rautatieasemalle. Mulle jäi jopa 15 min aikaa ostaa eväät Perpiganin junaan ja huokaus pääsi, kun löysin oman istumapaikkani junasta! Loppu hyvin, kaikki hyvin, monsieur odotti mua bussipysäkillä kotomaisemissa, kuten olin hänen kanssaan sopinut.

Onneksi ennätin junaan ja olen hyvissä ajoin kotona. Aikas
haipakkaa mennään, melkein 300 km/h!!!

Lopuksi kuvia junan ikkunasta tulopäivän pakkassäästä.

Mäntyharjun aseman kohdalta ottamaani kuvaan sopiva lopettaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti