tiistai 7. lokakuuta 2014

Arki alkaa joskus myöhemmin :)

Olemme saaneet nauttia kesäisistä säistä tultuamme. Vain kerran satoi vettä ja sekin tapahtui yöllä. Toissa yönä heräsin ukonilmaan aamulla kolmen aikaan ja kipaisin pyykit narulta, juuri ajoissa!
Saamme odottaa arjen alkamista, niin paljon on kaikenlaista erikoispuuhaa asettumisessa ja juhlan tuntua lämpimissä illoissa.

Koirat tykkäävät oleskella pihalla, sisällä niillä on oma huone, jossa nukutaan sekä päikkärit, että yöunet. Meillä on Reijon kanssa myös omat huoneet sekä yhteinen makuuhuone. Syöminen tapahtuu ulkona. Viime talvena söimme ehkä pari kertaa sisätiloissa, kun joku ilta ulkona tuntui liian viileältä. Tässä meillä on suojainen sisäpiha, jonne ei tuuli pääse puhaltemaan. Toivottavasti saamme nauttia hienoista keleistä pitkään.

Pöytä ja grillipaikka takapihalla.

Koirille ostimme maton, joka kuvatessa ainakin kelpaa,
muutoin siinä ei juuri makoilla.

Ruokakaupassa käyminen täällä tuntuu taas upealta. Valikoimaa ennätti jo tulla ikävä. Hinnat ovat myös halvemmat. Nyt on kyllä suuri houkutus poiketa usein ulos ravintolaan terassille syömään, niin kauan kun ne vain ovat avoinna, sillä osa sulkee ovensa talveksi. Tästä kävelymatkan päässä on useampi ravintola vielä avoinna. Viime sunnuntaina en voinut vastustaa leipäkaupan kiusausta, vaan poikkesin hakemaan meille aamukahville patongin. Muuten emme normaalisti syö leipää ollenkaan.

Pihallamme on grillipaikka, johon saimme puita naapurista, joten voimme paistaa paikallista erikoista makkaraa vielä tällä viikolla. Sitä, jota viime vuonna käristimme uunissamme. Olemme ostaneet astianpesukoneen tänne, koska täällä ei keittiössä ollut kuin pyykinpesukone. Lisäksi saimme ostaa myös espressomasiinan, sillä viime vuonna ostetun jätimme suosiolla Suomeen. Kaasuhellan kanssa on mukavan pikaista kokkailla, mutta uunin kanssa pitää vielä vähän opetella lämpötiloja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti