sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Figueres, Salvador Dalin museo

Lähdimme aamulla kotoa ja matkalla Lloret de Mar'iin poikkesimme Figueresissa. Meillä oli aikaa olevinaan ihan riittävästä, mutta silti kiire pukkasi lopulta, koska Dalin museossa olisi viipynyt kernaasti kauemminkin. Mutta tässä kuvia ilman selityksia museosta ulkoa ja sisältä. Upea visiitti kerrassaan, tykkäsimme molemmat näkemästämme. Melkoinen nero on tuo Salvador Dali ollut aikanaan!



























"Lomalla" Epsanjassa

Mulla on sopivasti koulusta parin viikon loma näin kesän kynnyksellä, joten mikäpäs meidän oli reissuun lähteä. Aurinkoisessa ja lämpimässä säässä matkaaminen tuntuu kuin olisi ollut "etelässä" , mutta niinhän me tietty ollaankin... Pieni, Costa Bravan rannikolla sijaitseva kaupunki Lloret de Mar valikoitui tukikohdaksemme, josta oli sopiva matka ajella joka suuntaan. Vähän siellä oli turistimeininkiä, muttei se onneksi päässyt meitä haittaamaan. Sitä lienee hankala välttää näillä rannikkoseuduilla.

Jo jonkun aikaa meidän on pitänyt käydä katsastamassa Figueresissa Dalin teoksia, jotka Reijo on halunnut nähdä. Lisäksi naapurimme on kertonut meille Barcelonan lähellä sijaitsevasta Montserrat-vuoresta, jolla sijaitsee munkkiluostari. Siinäpä rittävästi kohteita pienelle lomalle.



Tätä olen usein ihmetellyt kaupungeissa. Kuinka on mahdollista,
että tällaisia "takapihoja" esiintyy. Tässä tyhjällä tontilla hökkelit.

Hotellimme Astoria Parkin sisäpihan näkymät. Jokaisessa
huoneessa oli parveke ja katolla uima-allas ja sauna. Ei paha!

Katalaanin kielellä hyvää ruokahalua: bon profit!

... ja sama espanjaksi: buen provecho!

Eikä meiltä ruokahalua puuttunut... tässä toisena iltana alkuruoka,
fetajuustosalaattia, aioilia, salsaa ja sämpylöitä. Nam.

Pääruoka oli vähintään mielenkiintoinen lajitelma lihaa ja makkaraa.
Usein olemme valinneet lajitelman merenelävistä, vaan tämä oli nyt
vastaava lihasta. Syötävää oli aika paljon...

Espanjan punaviinit ovat erinoimaisia.

Reijon jälkkäri, vaihteeksi jotain muuta kuin suklaata.
Jäätelöä viskissä.

Mulla vuorostaan täytettyjä ohukaisia. Suklaata ja pähkinää
tuntui ainakin olevan täytteessä.

Päivällä kävimme terassilla hotellimme
lähellä sijaitsevassa kulttuuritalossa.
Lasi viiniä, olut ja kaksi tonnikalasaattia
maksoi siis oikeasti alle 10 euroa!!!

lauantai 11. huhtikuuta 2015

Viikon varrella tapahtunutta

Ympäristön ravintolat availevat hiljaksiin ovia kesän vieraille ja mekin ennätämme juuri käydä niihin tutustumassa. Aloitimme lähimmästä, L'Indalosta,  joka tarjoaa tapaksia. Vielä on monta muuta jäljellä, mutta odotamme lämpimien iltojen saapumista ja maltamme toki nauttia ruoasta omalla terassillamme.

lasi sangriaa ja oliivit

tonnikalapiiraita, mustekalaa ja turskaa friteerattuna aiolin kera

mustekalaa, perunoita ja chorizoa pikantin majoneesin kanssa

...vaikka noissa edellisissä olikin tekemistä kaksistaan,
aina yksi ohukainen mahtuu :)

Reijolle maistui kahvijäätelö


Kalakauppa on avannut ovensa tuossa rannassa. Olemme suuresti iloisia tästä ja niinpä olemmekin nyt hakeneet kilvan kalaa syötäväksi. Säät ovat olleet suosiolliset, vaikka vähän tuuliset vielä, tulevalla viikolla päästään jo hellelukemiin. (toivottavasti!)

Minulla on koulusta pari viikkoa vapaata ja suunnittelimme huomenna tekevämme pikkureissun Espanjaan. Poikkeamme Salvador Dali museossa Figueresissa ja sitten vihdoin Montserrat'ssa, jota naapurimme on meille suositellut. Kivaa päästä ulkomaille :).

Pyöräilyä, sauvakävelyä ja koirien kanssa lenkkeilyä, niitäkin on viikkoon mahtunut.

Eilen maistoimme marbrea, jonka Reijo tutkaili olevan ahvenen
sukuinen kala. Paistoin niitä uunissa ja hyvää tuli.

Näitä emme vielä testanneet.

Kaikki nämä kalat ovat Välimerestä ja lähiseudun
kalastajat niitä tänne tuovat.
Tuokin on aivan vieras tuttavuus. Muge=Muikku? Hih...

Tätä rauskua kokeilimme kerran ja se oli ihan mielenkiintoinen.
Vielä kun osaisi valmistaa kunnolla. Viimeksi haudutin pannulla.

Paljon erilaisia kaloja mahtuu Välimereen :).

Maisemia pyörälenkiltä. Canet'n hiekkaranta vuorossa.

Artisokkaa kasvatetaan näillä seuduilla paljon. Tässä eräs
pelloista sauvakävelyreitin varrelta.

Tänään vuorossa kultaotsa-ahventa grillattuna, NAM.

Lisukkeena uuniperunoita, jotka ovat nopea valmistaa.
Pestyt peruna pellille, oliiviöljyä ja provencen yrttiä päälle ja
puoli tuntia 200 astetta.

Ostin tänään makrilleja (saurel) lisäksi, jotta saadaan huomenna
piknikillä syödä savumakrillia.

Otin Suomesta mukaan savustuspusseja, koska niitä on
helppo käyttää. Täällä kun kaupasta saa vain kylmäsavulohta.
Tässä makrillit savustuksen jälkeen. Herkkua.