sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Viikko 5, visiitti Barcelonassa ja Suomen matka voi alkaa

Vielä muutama päivä ja sitten lähtee lento Suomeen. Palaan veljeni kanssa samalla koneella. Maanantaina päätimme lähteä tutkimaan Barcelonan ihanuuksia ihan vain päiväksi. Tietenkin poikkesimme heti tapaksilla ravintola Maestrossa (linkki), sillä oli sopivasti lounasaika, kun saavuimme kaupunkiin.
Ajelimme turistibussilla ympäri kaupunkia ja nautimme aurinkoisesta ja lämpimästä säästä. Tosin bussin yläkerrassa tuli lopuksi vähän vilu, sillä myöhemmin iltapäivällä viima kävi viileästi ilman kattoa olevassa tilassa. Lisänä sopivasti hortoilua sekä hyvää ruokaa, siinäpä ensikertalaiselle maailmanmatkaajalle Barcelonaa. 
Illalla seikkailimme etsimässä lähistöltä sopivaa ravintolaa, päädyimme äyriäisravintolaan (linkki), jossa saimme huippuhyvää ruokaa! Vatsa oli totisesti täynnä, kun pääsimme puolen yön maissa takaisin hotellille.

Hyvin nukutti yö ja tiistaina aamulla nautimme aamupalan hotellissa. Lentokenttäbussi (linkki) kulkee joka 10. minuutin välein, mikä tekee keskustassa asumisesta miellyttävää. Puolen tuntia matkattuamme pääsimme kentälle, jossa lisää hortoilua. Vähän shoppailua ja syömistä, rauhallista odottelua ja lepoa, kunnes pääsimme koneeseen. Matka sujui miellyttävän nopeasti, minä jopa nukahdin poikkeuksellisesti. Illalla ihmettelimme lumista pääkaupunkiseutua. Tapasin ystäväni kentällä ja ennätimme vaihtaa kuulumisia saunoessa Tikkurilasta vuokraamassani asunnossa. 

Keskiviikkoaamuna veljeni tuli hakemaan minua, veimme ystäväni lentokentälle ja joimme aamukahvit siellä. 

Talvi on siis saapunut koko Suomeen, hiukan lunta ja pakkasta, kuten helmikuussa sopiikin olla. Laskiaispullaa ja Runebergin torttua odotellessa kävimme syömässä lounaan ravintola Heilassa. Minä kun en ABC:n eineksistä perusta. Herkullista kotiruokaa lähiseudun raaka-aineista! Suosittelen!

Tapaslounas.


Mustekalaa, naminami.

Tässä poikkesimme lounaalla, terassilla oli ihana istua,
palvelu sekä ruoka olivat meille sopivia!

Illalla löysimme äyriäisravintolan läheltä hotellia.

Alkuruuaksi salade mixte, tuttu jo aiemmilta kerroilta.

Pääruuan kokoa voisi kuvailla sanalla jättimäinen.
Annos olisi ollut sopiva neljälle, vaan urheasti söimme sen kaiken!


Kuvia Barcelonan kaduilta:

Lentokentällä kevyt lounas ennen koneeseen pääsyä.

Kuvia Pyreneiltä:
Täysikuu näkyi sopivasti.

Suomiruokaa Heilassa, lohikeittoa ja

... haukimureketta. Herkullista!

Näkymä takapihalta.

Torstaina pääsin tapaamaan pikkupoikiani, joita minulla on ollut HIRMUIKÄVÄ! Voi sitä iloa ja riemua! Tästä eteenpäin nelisen viikkoa sujuu varmasti kuin siivillä.
Blogin päivitys saa ymmärrettävistä syistä jäädä nyt tauolle joksikin aikaa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti