tiistai 11. helmikuuta 2014

Ihana pikku mies


suloinen kuin mikä :))
 reilun viikon ikäisenä kuvassa.

Pääsimme katsomaan pientä miestä samalla reissuvauhdilla levättyämme vuorokauden verran kotona, joten neljän tunnin matka sujui jo rutiinilla. Saimme viettää koko viikonlopun hänen kanssaan ja vanhempiensa lisäksi tapasimme myös toiset isovanhemmat. 

perjantai 7. helmikuuta 2014

Kotona ja taas reissuun

Pääsimme hyvin kotiin keskiviikko aamuna, vaikka valo kojetaulussa palaa edelleen. Huolto tilattu autolle ensi viikoksi.
Nyt olemme matkalla Mikkeliin katsomaan perheemme uutta tulokasta. Julkaisen hänen kuvansa, mikäli saan siihen vanhempien luvan.

Samalla katsastamme mahdollisia uusia kotiehdokkaita. Mukavaa viikonloppua kaikille ja kiitoksia onnitteluista!

torstai 6. helmikuuta 2014

Matkan jälkeen mietteitä

Kauan haaveilemani pidempiaikainen oleskelu ulkomailla on vihdoin toteutunut! Ennen reissua oli vaikeaa tietää tulevia tuntemuksia, mutta ajattelin ilman muuta viihtyväni. Viihdyin niinkin hyvin, että olisin halunnut jäädä pidemmäksi aikaa, myös Reijo haaveili samoin. Mitään ihmeellistä ei tarvittu, pelkkä ympäristönvaihdos auttoi unohtamaan suurimmat murheet molempien mielestä. Huomasin myös, että täällä onnistuin olemaan tekemättä yhtään mikään. Jotenkin se oli helpompaa kuin Suomessa kotona. Kannustankin ilman muuta kaikkia kokeilemaan joskus ulkomailla asumista! Ei kannata epäröidä, hyvin siellä pärjäilee! Aika kului kuin siivillä ja koti-ikävä ei ainakaan tällä kertaa vaivannut.

Mitä sitten olen tehnyt vajaan kolmen kuukauden aikana:
*ulkoillut paljon ja muutenkin elänyt terveellisesti
*uinut meressä aina, kun siihen on ollut mahdollisuus
*laittanut herkkuruokaa ja käynyt ulkona syömässä
*ihan ollut vaan tekemättä ihmeempiä ja istunut auringossa terassilla
*lukenut vähän kirjaa
*neulonut lapasia
*käynyt reissussa Espanjassa ja kierrellyt ympäriinsä Ranskassa
*kierrellyt etsimässä taloa seuraavaksi kerraksi
*elänyt erilaista arkea kuin Suomessa

Aiemmilla kerroilla painonhallinnan kanssa on ollut ongelmia, mutta nyt ihmeeksemme painossa tapahtui muutoksia ainoastaan alaspäin. Vaikka söimme suklaata ja herkkujakin usein, pystyimme ilmeisesti runsaalla liikunnalla kompensoimaan herkuttelut.

tiistai 4. helmikuuta 2014

TIISTAI, Bankeryd - Tukholma, 325 km

Villa Årsta oli nimeltään hotelli, jonne tänään ajoimme majoittumaan ennen laivaan menoa. Olimme perillä ennen puolta päivää ja pääsimme onneksi huoneeseen. Olin soittanut edellisenä päivänä ja varmistanut asian. Matka tuntui jotenkin pitkältä tänään. Sumua, sumua ja sumua. Ja yksi aste lämmintä.

Meillä on vielä pakollinen eläinlääkärireissu (ekinokokkilääkitys merkintä koirien passiin) käytävänä iltapäivällä ja sitten klo 19 täkäläistä aikaa on oltava satamassa :). Huh. Nyt alkaa olla jo tunne, että tämä reissu saadaan vihdoin loppumaan. Tosin auton kojelautaan syttyi joku varoitusvalo, sähkövika moottorissa, joten saadaan vähän vielä jännittää, päästäänkö ensin laivaan ja sitten vielä sieltä pois! Pitäkääs peukkuja, että auto kestää kotiin saakka.

Seuraava teksti tuleekin sitten varmaan kotikulmilta, sillä illalla tuskin ennättää enää mitään kirjoitusta sommitella. Kiitos kun olitte reissussa mukana :)).

maanantai 3. helmikuuta 2014

MAANANTAI, Svalöv - Bankeryd, Ruotsi, 252 km

Päätimme nukkua tänään tunnin pidempään ja se, ihme kyllä, onnistui erinomaisesti. Koirille ruuat, tavarat autoon ja sitten aamiaiselle, totuttuun tapaan sujuivat rutiinit tänäänkin. Pian yhdeksän jälkeen pääsimme lähtemään kohti Jönköpingiä. Tiedossa oli helppo ja lyhyt matka, joten otimme sen ihan rauhallisesti.

Lukuunottamatta alkumatkan auringonpaistetta sää matkan aikana oli jälleen sumuinen. Lähtiessämme liikkeelle mittari näytti -1,5 astetta ja kun saavuimme Bankerydiin, sää oli lämmennyt jo viiteen asteeseen saakka ja aurinko paistoi keväisesti. Kävimme ostoksilla hakemassa täydennystä eväisiin, vaikka Reijon mielestä niitä on jo ihan tarpeeksi (tarkoittaa laukun painoa :D).

Päivälevon jälkeen ennätimme vielä ulkoilla tunnin lenkin koirien kanssa valoisan aikaan. Täällä Horstorpissa olemme taasen luultavasti (muita ei vielä ole näkynyt) ainoat asiakkaat, mikä ei meitä haittaa tänäänkään. Olemme onnistuneet valikoimaan sopivan rauhallisia paikkoja yöpymiseen. Huone on tosi kiva ja keittiössä olisi tilaa sotkea enemmänkin :). Koirat ovat ottaneet ihmeellisen rauhallisesti paluumatkan reissaamisen, mitään ongelmia ei niiden kanssa ole ollut. Tuntuu päinvastoin siltä, että ne ovat nauttineet uusista hajuista ja maisemista.

Huomenna matkaamme Tukholmaan odottelemaan laivaan pääsyä ja haemme vielä koirille eläinlääkäriltä tarvittavan ekinokokkilääkityksen.

sunnuntai 2. helmikuuta 2014

SUNNUNTAI, Aabenraa, Tanska - Svalöv, Ruotsi, 369 km

Tänään olemme ajaneet muutaman huikean sillan yli ja matkanneet tunnelissakin jokusen kilometrin verran. Aamulla sää oli suhteellisen kirkas, vettä ei satanut, mutta kosteus teki sumun vuoksi näkyvyyden heikoksi. Tienpinnat olivat märkiä, joten lasinpesunestettä kului tänään oikein urakalla. Matka sujui oikein mukavasti, sillä sunnuntain liikenne oli rauhallista.

Aamutoimien jälkeen pääsimme lähtemään aivan ajoissa ja päätin ajaa aluksi niin kauan, kun olo tuntuisi pirteältä. Liikennettä ei juuri ollut alkumatkasta, joten sain ajella ihan omaa vauhtiani. Vaihdoimme kuskia Odensen paikkeilla, jonka jälkeen ylittäisimme Ison-Beltin sillan. Yritin ottaa kuvia, mutta sumuinen sää ja jatkuvasti likaantuva tuulilasi asettivat haasteita kuvaamiselle. Tämä oli hyvää harjoitusta tulevaa Juutinrauman jättisiltaa varten. Ison-Beltin ylittäminen maksoi 235 Tanskan kruunua eli n. 32 euroa.

Ajelimme maalaismaisemassa suurimman osan aikaa, oikein ihmettelin, kuinka paljon peltoa ja muita viljelyksiä pieneen maahan mahtuu. Lumesta ei juuri ollut haittaa täällä seudulla. Sitä näkyi enää joissakin varjopaikoissa, muualta se oli kokonaan hävinnyt. Tullessamme lähemmäs Kööpenhaminaa näkyi jo teollisuusaluetta sekä joitakin asuinlähiöitä. Kastrupin lentokentän kohdalta tie erosi Malmön ja Juutinrauman sillan suuntaan.

Juutinrauman silta oli huima kokemus. Ensin menimme tunnelissa muutaman kilometrin, sitten maanpäällä muutaman kilometrin, jonka jälkeen alkoi korkea siltaosuus. Reijo ajoi oikein hiljaa (80 km/h), jotta saimme katseltua rauhassa maisemia, mutta nopeusrajoitus olisi sallinut 110 km/tunnissa vauhdin. Tanskan ja Ruotsin rajan ylitimme keskellä siltaa. Maksu oli Ruotsin kruunuissa 390 kr eli n. 44 euroa.

Loppumatka sillan jälkeen suuntautui melkein Karlskronaan saakka ja hotelliin saavuimme hyvissä ajoi. Eilen meillä oli oma talo kokonaan käytettävissä huoneen hinnalla, tänään koko hotelli. Täällä ei näytä asuvan ketään muita, ihan kiva :). Olemme sen verran syrjässä pääväyliltä, etten ihmettele. Saimme kävellä maalaismaisemassa päivän lenkkimme rauhassa, muita kulkijoita ei juurikaan näkynyt. Nyt illalla on ihanaa ottaa aivan rennosti, sillä huomenna on tiedossa lyhyt matka. Matka-aika vain vajaa kolme tuntia. Ajamme huomenna Jönköpingin tienoille ja siitä tiistaina lauttarannan lähelle hotelliin.

lauantai 1. helmikuuta 2014

LAUANTAINA, Neuenkirchen, Saksa - Aabenraa, Tanska, 384 km

Sumuinen, sateinen sää vallitsi tänään koko matkan ajan. Masentavaa! Eilisestä auringon paisteesta ei ollut jälkeäkään. Samoin lämpötila oli juuri ja juuri nollan yläpuolella. Minä ajoin ensimmäisen puoliskon ja Reijo jälkimmäisen. Moottoriteitä huristelimme jälleen melkein koko matkan,  Bremenin ja Hampurin pääsimme ohittamaan ilman suurempia ruuhkia. Onneksi on lauantai. Kielin kanava tuli ylitettyä Rendsburgin siltaa pitkin, näköalat olisivat olleet huimat paremmalla säällä.

Nyt majailemme mielenkiintoisessa ympäristössä, Tanskassa meren rannalla olevassa majoituksessa Jaegergårdenissa ainoina asiakkaina. Ei hullumpi tapa viettää lauantai-iltaa! Meillä on koko talo ihan pelkästään omassa käytössä. Olen saanut pestyä pyykkiä, mutta muuten olemme ottaneet aivan levon kannalta tämän sateisen loppupäivän. Huomenna on jännittävä kokemus ajaa Tanskasta Ruotsiin Juutinrauman siltaa pitkin. Toivottavasti sää suosii meitä, vaikka osa matkasta tunnelissa kuljetaankin.

Harmillista, että ajankohta täällä oleskeluun on tämä ja että aikataulu on kireä. Tämä tuntuu mielenkiintoiselta seudulta ja mukavaa olisi ajan kanssa tutustua. Emäntä toivotteli kovasti meidät tervetulleeksi ja ihmetteli, että olemme Suomesta saakka :)! Hän kertoi, ettei paljoa suomalaisia ole näkynyt. Huomenna herätys jälleen klo 6 ja matka jatkuu ohi Malmön melkein Helsinborgiin saakka. Suomi ja Kokkila lähestyvät hitaasti, mutta varmasti :).